AnasayfaKapıSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Sertab Erener

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blob
Vatandaş
Vatandaş
avatar

Mesaj Sayısı : 229
Kayıt tarihi : 07/08/10
Yaş : 24
Su Kabilesi

MesajKonu: Sertab Erener   C.tesi Eyl. 11, 2010 10:25 pm


1964 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Annesinin adı Yücel, babasının adı Nizamettin'dir. 11 yaşında kolit hastalığına yakalandı. Işık Lisesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli gruplarda ve Sezen Aksu'nun yanında vokalistlik yaparak profesyonel müzik yaşamına başlayan Erener, 1990'ların başında Sezen Aksu'nun desteğiyle adını duyurmaya başladı.

Bu arada 1989'da Sertab Altın ismiyle Klip adlı grupla "Hasret", 1990'da "Sen Benimlesin" şarkılarıyla iki kez Türkiye Eurovision elemelerine katıldı ancak Türkiye'yi temsil edemedi. İlk albümü olan Sakin Ol'u 1992 yılında, Lâ'l 1994 ve Sertab Gibi 1996'da yayınlandı. 2000 yılında Voice Mail grubu ile Zor Kadın adlı şarkısını akapella tarzında söyledi ve dünya listelerinde şans aradı.

Aynı yıl Bu Yaz adlı teklisinde Ricky Martin ile söylediği Private Emotion ve Yunan sanatçı Mando ile yaptığı Aşk/Fos adlı düetlere yer verdi. Fikret Kızılok'un bestelediği Kumsalda adlı parçasıyla sunduğu son albümü Turuncu'yu 2001 Haziran ayında çıkardı. Sertab Erener 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Every Way That I Can adlı parçayla Türkiye'yi temsil etti ve Eurovision birincisi oldu. Eurovision birincisi olduktan sonra ilk İngilizce albümü olan No Boundaries'i çıkardı. Bu albümün içindeki "Here I Am" adlı parça da büyük ilgi topladı.

2005 yılında çoğunluğunu kendi söz ve müziklerinin oluşturduğu Aşk Ölmez adlı albümüyle bu kez daha olgun ve kendi halinde şarkılarla gündeme oturan Sertab, aynı yıl Eurovision için bir kez daha sahnedeydi. Everyway That I Can, Eurovision Şarkı Yarışması 50.Yıl özel gösterisinde, 50 yılın Eurovision birincileri arasında en iyi 9. şarkı seçildi. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2007 de En İyi Türk Sanatçı dalında aday oldu. Rumeli Hisarı Konserleri'nde yıllar boyunca konserler verdi.

Bir süre, pop müzik sanatçısı Levent Yüksel ile evli kalmıştır.

[b]Diskografi

Stüdyo Albümleri

* Sakin Ol! (1992)
* Lâ'l (1994)
* Sertab Gibi (1997)
* Sertab Erener (1999)
* Turuncu (2001)
* No Boundaries (2004)
* Aşk Ölmez (2005)
* Painted on Water (2009)

DVD
* Sertab Erener Otobiyografi: 15. Sanat Yılı Konseri (2008)

Derleme albümler
* Sertab (2000)
* Sertab (2003) re-release
* The Best of Sertab Erener - En İyiler (2007)
* Sertab goes to the club (2007)

Single

1999 "Zor Kadın" Sertab
2000 "Bu Yaz"
2001 "Yeni"
2003 "Every Way That I Can" ,No Boundaries
2003 "Here I Am"
2004 "Leave"
2004 "I Believe (That I See Love in You)"
2005 "Aşk Ölmez, Biz Ölürüz" Aşk Ölmez
2005 "Satılık Kalpler Şehri"
2005 "Kim Haklıysa"
2005 "Beni Bağışla"
2007 "I Remember Now"
2008 "Hayat Beklemez"
2009 "Bu Böyle"
2009 "Açık Adres"

Konuk olduğu albümler


2005 "Music" - Crossing The Bridge: The Sound of İstanbul
2006 "Çocuklar Gibi" - 41 Kere Maşallah
2007 "Sen Ağlama" (Tuluğ Tırpan ile) - Onno Tunç Şarkıları
2008 "Bu Gece Son" - Uzay Heparı-Sonsuza 2008


http://www.sertab.com/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Sertab Erener
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sertab Erener

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Avatar Fan Turkiye :: Kültür - Sanat Bölümü :: Müzik Bölümü :: Müzisyen Tanıtımları-
Buraya geçin: